Artikelen over mondzorg

Mondverzorging met een prothese

Heeft u een prothese of kunstgebit? Dan heeft u zich vast weleens afgevraagd hoe vaak u naar de tandarts moet, hoe u de prothese het beste kunt poetsen én of u de prothese ’s nachts beter kunt uitdoen of gewoon kunt inhouden. Onze experts geven de antwoorden op deze vragen én meer.

De rol van voeding

Onze eet- en drinkgewoonten kunnen grote invloed hebben op de gezondheid van het gebit. Daarom zijn verantwoorde eet- en drinkgewoonten, net als een goede mondhygiëne, erg belangrijk. Maar hoe draagt voeding bij aan het ontstaan van gaatjes en tanderosie? En nog belangrijker: hoe kunt u dat voorkomen? Gelukkig is hier veel over bekend.

Het belang van mondverzorging

Een schoon en stralend gebit en gezond tandvlees. Wie wil dat nou niet? Dat een gezond gebit belangrijk om goed te kunnen eten, praten en lachen, weten we allemaal. Maar een gezonde, frisse mond is veel belangrijker voor onze gezondheid en ons levensgeluk dan veel mensen weten.

Impact analyse

Het Sûne Mûle project is een eye-opener geweest voor zowel de mondhygiënisten als de thuiszorgorganisaties. Zij hebben zich verbaasd over hoe groot de behoefte aan mondverzorging voor sommige thuiswonende senioren is. De scholing en de bezoeken aan de senioren hebben ervoor gezorgd dat senioren weer in het proces van professionele mondzorg terecht zijn gekomen. Meer weten over de impact van Sûne Mûle? Download onze impactanalyse hieronder.