Het belang van mondverzorging

Een schoon en stralend gebit en gezond tandvlees. Wie wil dat nou niet? Dat een gezond gebit belangrijk om goed te kunnen eten, praten en lachen, weten we allemaal. Maar een gezonde, frisse mond is veel belangrijker voor onze gezondheid en ons levensgeluk dan veel mensen weten.

Een slechte mondgezondheid vergroot het risico op longontsteking en op hart- en vaatziekten. Een slechte mondgezondheid vergroot het risico op longontsteking en op hart- en vaatziekten. Bij mensen met suikerziekte kan een slechte mondgezondheid de bloedsuikerspiegel ontregelen.Maar wist u ook dat goed kunnen kauwen belangrijk is voor uw denkvermogen en geheugen? Dat komt omdat kauwen de doorbloeding van de hersenen stimuleert.

De informatie in het ‘Sûne Mûle Magazine’ is gebaseerd op resultaten van de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken. Hierdoor kan deze informatie afwijken van wat u eerder hebt gehoord. Ook besteden we in dat magazine aandacht aan hulp ontvangen en geven bij mondverzorging. Dit is voor veel mensen niet makkelijk, vooral in het begin niet, maar dus wel belangrijk. Daarom wordt in dit magazine óók volop aandacht besteed aan de vraag hoe hulp bij mondverzorging voor beide partijen zo aangenaam mogelijk kan verlopen